Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Husqvarna IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Husqvarna IF 14 10 1 3 31
2 Egnahems BK 14 9 1 4 28
3 Adelövs IK 14 8 1 5 25
4 Tranås Södra FK 14 7 2 5 23
5 Örserums IK 14 6 2 6 20
6 Torpa AIS 14 5 2 7 17
7 IFK Öxnehaga 14 3 1 10 10
8 Gripenbergs BK 14 2 2 10 8
9 Suryoye FC Jönköping 0 0 0 0 0

Match

Husqvarna IF

5 - 2
Vapenvallen
11 september 2016
15:00

Adelövs IK

Referat

Referat: Husqvarna IF - Adelövs IK

Seger i seriefinalen mot Adelövs IK och HIF är klara för kval till div. 5!

På en solgassande Sotarevallen spelades det seriefinal idag mot serietvåan Adelövs IK. Segersiffrorna skrevs till 5-2 (1-1).

Det kom att bli en välspelad och schyst match mellan två organiserade lag. Rättsskipare, Demir Kasumovic som gör sin första säsong som domare dömde väl och jag misstänker att han dömer en serie högre till nästa säsong.

HIF tar kommandot i matchen direkt men det är Adelöv som gör första målet i 10 minuten efter att ha brutit ett slarvigt uppspel på mitten. Två inlägg senare så låter vi Adelövs specielle målskytt Jonas Pakkanen fristående raka in 0-1.

HIF trummar på och skapar flera hel- och halvchanser utan att för den skull få bolluslingen i nät. Det ska också sägas att Adelövs målvakt gör ett par fina räddningar.

I 41 min kommer så kvitteringen genom Mattias Andersson som från sin vänster ytterposition trycker in ett hårt pressat skott vid målvaktens första stolpe. Ett klassmål även om Mattias själv med ett smil hävdar att det var en felträff.

I halvtidspausen bestäms det att vi ska fortsätta att trumma på och hålla bolltempot uppe. Förr eller senare så ger det resultat.

I 56 min forcerar den oförtröttlige Isac Löwhagen in 2-1 och i 71 min trycker pigge Mario Milic in 3-1 och det känns rättvist. HIF äger tillställningen och Adelövs taktik om långa bollar bakom HIF:s backlinje att jobba på för deras vindsnabba forwards är inte allt för många till antalet och tar allt som oftast väl om hand av det nyformerade mittbacksparet Pelle Adolfsson och Mikael Ström samt säkra sista utposten och åldermannen Fredrik Sjöqvist.
I 76 minuten är det dock förkylt då Jonas Pakkanen ånyo målar efter att fristående på nära håll tillåtits att "goddagnicka" in reduceringen 3-2.

Men årets upplaga av Smålands arsenal låter sig inte nedslås. Man höjer bolltempot och 4-2 i matchminut 84 är ett skolboksexempel som skrivet av HIF och SvFF-legendaren Bertil Lindqvist.

Bertils kusinbarn Nicklas Lindqvist bryter ett Adelövs anfall från sin vänsterbacksposition och passar in till Sixten Bohms (en annan HIF-legendar) barnbarn Rickard Bohm som från sin centrala mittfältsposition håller i bollen medan Lindqvist i frisk och rask takt avancerar på sin vänsterkant. Bohm spelar ut till Lindqvist som slår ett inlägg bakom Adelövs backlinje mot bortre stolpen där Mario Milic kommer vältajmad och spelar in till en framrusande Jörgen Larsson som distinkt trycker upp bollen i nättaket från nära håll.
Fyra pass plus skott och bollen är i mål. Bertil Lindqvist hade leende applåderat detta mönsteranfall.

I 87 min är Rickard Bohm ånyo högst delaktig i förarbetet till vad som skulle bli 5-2 och slutresultatet. Rickard driver bollen från vänster över till höger långsida för att där servera Moses Gitau en boll på den fria utan framför Adelövs vänsterback. Moses tar sig enkelt förbi och löper utmed den förlängda mållinjen. Ett par tre meter från stolpen väntar alla på att Moses ska spela in bollen snett inåt bakåt men Moses dunkar istället upp bollen i ribbans underkant och därefter ner på en Adelövsförsvarares bröst och bollen hamnar i nät.

En trevlig och välspelad match som tidigare sagts mellan två välspelande lag inför ett 40-tal åskådare.
Hela laget står för en gedigen insats men ett extra plus till Isac Löwhagen och Rickard Bohm.

Dagens trupp:
1. Fredrik Sjöqvist
3. Paulos Paulos
4. Viktor Gustafsson
6. Isac Löwhagen
7. Nicklas Lindqvist
8. Jörgen Larsson
10. Adnan Paulos
14. Rickard Bohm
15. Mikael Ström
16. Hannes Bäckström
17. Mattias Andersson
18. Pelle Adolfsson (K)
21. Aldin Avdic
23. Youssef Nakmeddine
25. Mario Milic
28. Moses Gitau

Coach: Patrick Backlund

I och med segern väntar nu kval till division 5. Pga serieomläggning då Elitfyran utgår i seriepyramiden kommer inte 1:an i div. 6 gå direkt upp.
Istället kommer 1:an och 2:an i respektive div.6 serie kvalspela för en plats i div. 5 nästa år.
Detta sker genom att kvalgrupper om fyra lag gör upp i enkelmöte där endast ettan går upp i femman.
Åttorna i div. 5 och ettorna och tvåorna i div. 6 delas in i geografiska grupper där ettan och tvåan från samma division 6 serie inte kan hamna i samma kvalgrupp.

Andra möten i serien

ons 1 jun 2016, 19:00 Adelövs IK - Husqvarna IF 0 - 3